Oldal kiválasztása
?

Kedves Látogató,

Köszöntöm honlapomon, Zoboki-Barát Adrienn vagyok.

Több mint húsz éve fényképezek, ami családi, baráti események megörökítésével kezdődött, majd a természetfotózás is felkeltette az érdeklődésemet és egyre gyakrabban kerestem a szép fényeket, virágokat, erdőrészleteket. Az első tükörreflexes fényképezőgép megvásárlásakor nem is sejtettem, mennyi tanulás vár még rám!

Példakép értékű fotósoktól tanulhattam: Imre Tamás, Imre Anikó, Suhayda László, Szekeres János, Krivánszky Árpád (www.fotooktatas.hu), illetve Forrásy Csaba, Vizúr János fotográfusoktól, akik nagy hatással voltak rám és arra az útra irányítottak, amin ma is járok.

A fotózás számomra alkotási, „elvonulási” és kikapcsolódási lehetőség, és az önkifejezés egy módja is, mivel kissé zárkózott típusú ember vagyok. Fotózás közben egy kicsit megáll az idő, és nemcsak azáltal, hogy megörökítek egy-egy pillanatot, hanem azáltal is, hogy amikor a téma magával ragad, akkor fel sem tűnik, hogy fél órája guggolok, vagy órák óta hasalok egy virág előtt, esetleg görnyedek a lesben, vagy kora hajnaltól késő estig fotózok; ilyenkor nincs éhség, szomjúság, fáradtság vagy fájdalom.

A természetfotózás minden területét szeretem, talán a tájfotózás áll legközelebb hozzám, mert felemelő élmény egy gyönyörű táj látványa a Nap első vagy utolsó sugaraiban, de szeretek a makrófotózásban is elmélyülni, és az állatok viselkedésének megörökítése is nagyon izgalmas számomra. Ugyanakkor a fényképezés más műfajait is szeretem, legyen szó akár épületek, akár emberek ábrázolásáról.

2006 óta a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tagja vagyok, ahol nagyon sok jó embert és kiváló fotográfust ismerhettem meg, akiknek a munkássága is folyamatosan inspirál.

A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) fotóművésze (AFIAP) kitüntető címet 2016-ban szereztem meg, 2022-ben pedig a FIAP kiváló művésze (EFIAP) rangot kaptam.

2022. nyarán hatalmas megtiszteltetés ért, mivel a Természetfotó Magazin (2022/2. szám) bemutatta a portfóliómat (természetfotó-magazin-2022-2).

Felszerelésem: Canon 7D MkII digitális tükörreflexes gépváz, különböző objektívek 10 mm-től 200 mm-es tartományig, kiegészítők (vaku, állvány, szűrők).

If you would like to buy a picture please contact me:

8 + 15 =

error: photaudrey.com